Anita 06 54 30 1746
Britt 06 19 19 83 93

Welkom bij Face & Feet – Wellness – Therapie

Traditional Chinese Medicine

Een mens heeft 2 oren en 1 mond, om twee keer zo veel te luisteren dan te praten.

– Confusius –

TCM therapie

Acupunctuur, Tuina & Voetreflex massage

Binnen de Traditional Chinese Medicine behandelt men niet alleen de klacht die een persoon heeft maar kijkt ook naar een totaalbeeld van die persoon. Hierdoor behandel je ook de eventuele oorzaak van die klant. Behandelingen bestaan uit massages, leefstijl en voedingsadviezen.

Klachten ontstaan in ons lichaam wanneer energie blokkeert, minder stroomt, er een teveel of teweinig energie/voeding aanwezig is. Door bepaalde massagegrepen toe te passen en het behandelen van acupunctuurpunten kun je het lichaam aanwijzingen geven om dingen te veranderen. Het lichaam gaat hierop reageren en zal trachten een betere balans te zoeken.

Chinese massagetherapie is een aanvullende therapie om voor de client een zo optimaal mogelijke balans te creeren. In mijn behandelingen combineer ik de acupunctuur, massage naar gelang de persoon dit nodig heeft.

TCM therapie

Acupunctuur – Voetreflex – Tuina

Acupunctuur

In mijn acupuntuur behandeling werk ik volgens de visiie van Kiiko Matsumoto. Dit is een mix van verschillende acupunctuurstijlen van grote Japanse meesters.

In deze methode is de buik de belangrijkste diagnosezone, naast de pols. Na het zetten van de naaldjes vind er meteen voelbare of zichtbare reactie plaats in de diagnosezone welke kan worden gevoelgd door zowel client als therapeut

Consult: 45-60 min.

Voetreflex Plus

De voet weerspiegelt alles wat zich in ons lichaam bevind. Door voetmassage kun je bepaalde delen van het lichaam triggeren om een nieuwe balans te zoeken.

De Plus achter de voetreflex is het stukje Chinese massage en acupunctuurpunten wat gecombineerd wordt met de westerse zones op de voet. Deze massages vinden plaats op de voet en het onderbeen, tot en met de knie.

Consult: 45-60 min.

Tuina

Bij Tuina wordt het hele lichaam behandeld. Naar gelang de klacht wordt gekeken welke lichaamsdelen de meeste aandacht nodig hebben.

De speciale massagetechnieken vertellen het lichaam of er meer beweging moet komen of dat iets moet worden opgelost of meer aandacht verdient qua voeding. Ook hier worden acupunctuurpunten gebruikt om het lichaam aanwijzingen te geven.

Consult: 45-60 min.

ondersteunende behandelingen

Moxa – Guasha – Cupping

Moxa

Moza is het branden van gedroogd bijvoetkruid in de vorm van een staafje (sigaar) of losse Moxa. Het brandend staafje wordt vlak boven een acupunctuurpunt gehouden. De warmte stimuleert het punt tot betere werkening (voedende functie) om koude te verdruiven of om beweging te creëren.

Moxa wordt ook gebruik om een litteken te ontstoren. Littekenweefsel kan blokkades geven waardoor energie niet goed kan stromen. Met Moxa therapie hef je deze blokkades op. Moxa wordt ook veel gebruikt om baby’s te laten draaien die in een stuitligging liggen

Guasha

Guasha is een schraaptechniek waarbij met een jadesteen over de huid wordt geschrapt. Deze techniek wordt gebruikt bij diverse problemen zoals verkhoudheid, hoofdpijn, net/rugpijn of spierpijnen.

Met Guasha herstel je de buitenste lagen van het lichaam. Afvalstoffen worden naar de oppervlakte gebracht. Bloedsomloop en immuunsysteem worden gestimuleerd en blokkades opgeheven.

Na de behandeling is de huid rood, blauw of dieppaars. Hoe donkerder de verkleuring hoe meer chronische klachten.

Cupping

Bij cupping worden glazen of hard plastic bolletjes op de huid vacuüm gezogen. Door het verschil in druk wordt de fascielaag open gezet en kunnen afvalstoffen via de huid het lichaam verlaten.

De doorbloeding en lymfestroom wordt verbeterd, waardoor pijn en stijfheid verminderd. In sommige gevallen wordt er met de cup gemasseerd, afhankelijk an de klacht.

face & feet - wellness & therapie

Beroepsvereniging

Wij zijn aangesloten bij de beroepsvereniging VBAG en de overkoepelende organisatie RBGZ en TCZ. In het contract met mijn clienten gelden de bepalingen, beroepscode en klacht en tuchtaregeling van RBGZ & TGZ

Vergoedingen

De kosten voor mijn therapeutische behandelingen worden gedeeltelijk vergoed door uw ziektekostenverzekeraar wanneer u aanvullend verzekerd bent.

face & feet - wellness & therapie

Klachtenregeling

Bij een klacht over de behandeling wordt eerst getracht dit met u te bespreken. Ook is het mogelijk een onafhankelijk klachten functionaris in te schakelen. Deze kan ondersteuning bieden bij de formulering van de klacht of bij onvrede en helpt bij het zoeken naar een oplossing. De therapeut heeft het recht om hiervan op de hoogte gesteld te worden. De praktijk is  hiervoor aangesloten bij Quasir

Voor meer informatie kijk oop de website van mijn beroepsvereniging VBAG op onderstaande link:

https://mijn.vbag.nl/algemene-informatie/klachten

 

Tuchtcolleges voor complementaire zorg
Beroepsvereniging integrale gezondheiszorg
Een vrije zorgkeuze

Prijslijst 2024

Therapie

Therapie per consult van 45-60 min. *

€ 65,00

Gezichtsbehandelingen

Basis gezichtsbehandeling 60 min.

€ 62,50

Huid verbeterende gezichtsbehandeling 75 min.

€ 77,50

Acne/jeugdbehandeling 30-45 min.

€ 35,00

Cosmetische acupunctuur kuur
van 6 behandelingen

€ 300,00

Algemeen

Pedicure behandeling & Gellak

€ 50,00

Lash lifting

€ 35,00

Epileren wenkbrauwen

€ 10,00

Epileren en verven wenkbrauwen

€ 15,00

Epileren en harsen bovenlip

€ 15,00

Epileren, harsen bovenlip en kin

€ 20,00

Verven wenkbrauwen en wimpers

€ 20,00

Ontharen

Harsen oksels

€ 17,50

Harsen bikinilijn

€ 17,50

Harsen onderbenen

€ 25,00

Harsen hele benen

€ 35,00

gedeeltelijke vergoeding door zorgverzekering bij de meeste aanvullende verzekeringen